Maak je WordPress website 10x sneller!

WordPress is een fantastisch CMS dat op vrijwel ieder webhosting pakket kan worden geïnstalleerd. Omdat WordPress sites dynamisch worden gegenereerd vanuit een database kan het echter voorkomen dat de website niet zo snel laadt. Om dit probleem op te lossen kun je een cache plugin installeren.

Wat is cache?
Om te voorkomen dat iedere keer als een pagina wordt opgevraagd de inhoud uit de database moet worden gehaald, wordt op de webserver een tijdelijke kopie van de pagina in html vorm opgeslagen. Dit is enigszins te vergelijken met de kopie die je webbrowser op je computer opslaat van de websites die je bezoekt om deze bij een nieuw bezoek sneller weer te geven.

Waarom is snelheid belangrijk?
Om ervoor te zorgen dat bezoekers een goede gebruikerservaring hebben is het belangrijk dat je website snel wordt weergegeven. Je wilt namelijk niet dat je bezoekers geïrriteerd wegklikken omdat je site zo langzaam is. Ook Google weet dit, en geeft daarom snelle websites een (iets) hogere ranking in de zoekresultaten.

Wat is de beste cache plugin?
Er zijn ontzettend veel cache plugins voor WordPress, maar de twee meest bekende zijn WP Super Cache en W3 Total Cache. Dit zijn beide heel goede cache plugins, maar WP Super Cache is het meest eenvoudig te configureren. Deze plugin is minder uitgebreid dan W3 Total Cache, maar werkt vooral op shared hosting vaak net iets beter dan W3 Total Cache. W3TC is vooral geschikt voor gebruik op een eigen server of als je gebruik wilt maken van een CDN. Als je niet weet wat dat is, heb je die plugin niet nodig ;)

Hulp nodig?
Voor alle websites van onze klanten zorg ik uiteraard voor snelle hosting en installeer ik een caching plugin voor optimale snelheid. Kom je er niet helemaal uit? Dan help ik je graag!

3 gedachten over “Maak je WordPress website 10x sneller!

    • Het installeren van een cache plugin is altijd aan te raden, ook bij kleine sites. Het is namelijk altijd sneller om een pagina uit de cache weer te geven dan daar iedere keer een database call voor te doen.

      Overigens is het zo dat het niet echt uitmaakt of je veel of weinig berichten hebt, als je gebruik maakt van shared hosting deel je de database sowieso met een heleboel andere sites.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *